یکی از مفاهیم اصلی اقتصادی ترید و معامله است که شامل خرید و فروش کالا و همچنین خدمات با پرداخت هزینه آن از خریدار به فروشنده است. در واقع میتوانیم بگوییم که معامله به نوعی مبادله کالا یا خدمات بین طرفین معامله به شمار میرود. توجه داشته باشید که معامله یا همان ترید میتواند در یک اقتصاد بین تولید کنندگان و مصرف کنندگان هم انجام شود.
بازار هم در این بین شبکهای است که ترید را تسهیل میکند. در بازارهای مالی هم به احتمال زیاد کلمه ترید و معامله را بسیار شنیدهاید. مارکتهایی که از مهمترین و محبوبترین آنها میتوان به ارزهای دیجیتال و فارکس اشاره کرد. این معاملات میتواند به صورت مستقیم و بدون واسطه یک کارگزار انجام بگیرد. این سبک کار به حالت حضوری، تلفنی و به صورت معامله آنلاین انجام میشود.
تریدر (معاملهگر) به چه کسی گفته میشود؟
به طور کلی اگر بخواهیم یک معنا و مفهوم ساده، در مورد معامله به شما بگوییم باید بدانید که معامله یک هدف است که در آن باید در قیمت پایین تر خرید، در قیمت بالاتر هم فروش انجام میشود تا در یک بازه زمانی کوتاه سود خوبی حاصل شود. به چه کسی تریدر و یا معامله گر گفته می شود؟ تریدر به شخصی گفته میشود که در بازارهای مالی برای خود به نمایندگی از سازمانها و اشخاص دیگر به خرید و فروش داراییهای مالی میپردازد. هدف اصلی تریدر در بازارهای مالی کسب سود است.
چه تفاوتی بین تریدر و سرمایه گذار وجود دارد؟
حتما برای شما هم سوال است که چه تفاوتی بین یک تریدر و یک سرمایه گذار وجود دارد؟ در ابتدا باید بدانید که تفاوت اصلی که بین تریدر و یک معامله گر وجود دارد، در مدت زمان انجام معاملات است. سرمایه گذاران معمولاً تمایل بیشتری به سرمایه گذاری های بلند مدت دارند .به همین دلیل به دید بلندمدت تری به معاملات خود نگاه میکنند. این در حالی است که معامله گران تنها برای مدت زمان کوتاهی داراییهای خود را وارد معامله می کنند و بیشتر روند کوتاهمدت را مد نظر دارند.
تریدر یا معاملهگر سعی دارد تا اوضاع موجود در بازار را بررسی نماید و به صورت روزانه به تجزیه و تحلیل بازار بپردازد. تریدر تحلیل های خود را بر روی بازار پیاده سازی می نماید و به این شیوه از نوسانات بازار، سود خوبی به دست میآورد. توجه داشته باشید که تریدر میتواند یک شخص و یا یک سرمایه گذار و یا حتی یک موسسه جهانی باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی راهکارهایی برای انجام ترید بپردازیم.
روشهایی برای انجام ترید
به طور کلی می توان اهداف معاملات را به صورت کوتاه مدت و بلند مدت در نظر گرفت. در ادامه می خواهیم بدانیم که در معاملات کوتاه مدت و در معاملات بلند مدت چه روش هایی قابل انجام است؟
روش کوتاه مدت
ترید کوتاه مدت به صورت روزانه انجام می شوود. بدین معنی که معامله گر خرید و فروش های خود را در روز انجام می دهد. در نتیجه تنها در چند ثانیه و یا چند دقیقه معاملات انجام می شوند. در روش کوتاه مدت از نوسانات کوتاه مدت در قیمت دارایی برای به دست آوردن سود استفاده می شود. نکته قابل توجه این است که ترید روزانه هم باید استراتژیهای مخصوص خودش را داشته باشد. در استراتژی های روزانه لحظه دقیق ورود به یک سهم و یا بسته شدن یک موقعیت معاملاتی مهمترین اصل است. به همین علت است که بعضی اوقات تریدرها موقعیت خود را برای یک یا چند روز باز نگه می دارند. این نوع معاملات که توسط تریدرها انجام میشود، گاهی بسیار پر سود هستند. اما به طور کلی باید بدانید که تمامی بازارهای مالی دارای ریسک های زیادی هستند و این موضوع کاملا طبیعی است. در این بین معامله گران که تجربه بیشتری دارند به ارزیابی شاخصهای فنی سهام می پردازند. آنها می خواهند بدانند که آیا سهم مورد نظر آنها سود و یا ضرر فوری دارد یا خیر؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی روش بلند مدت بپردازیم.
روش بلند مدت
تریدرهای بلندمدت صبر بیشتری نسبت به تریدرهای کوتاه مدت دارند. جالب است بدانید که در این نوع معاملات موقعیت های معاملاتی اغلب ماه ها و سال ها باز میماند. این نوع تریدرها که به هدف معاملات بلند مدت وارد یک یک معامله می شوند، برای مدت زمان بسیار طولانی در یک موقعیت معاملاتی میمانند؛ در این حالت خود را گرفتار معاملات کوتاه مدت و نوسانی نمی کنند.
از این سو باید بدانید که تریدرهای بلندمدت به علت اینکه موقعیت معاملاتی شان برای مدت ها باز است، هزینه های معاملاتی کمتری را هم می پردازند. تریدرهای بلندمدت باید به دنبال شرکت هایی باشند که رشد بسیار خوب به همراه سابقه قابل قبولی دارند. البته برخی معتقد هستند که شرکتهای جدید میتوانند گزینه بهتر و مناسب تری برای کسب سود در بلند مدت باشند. اما زمانی که یک شرکت سابقه خوبی داشته باشد، قطعاً سرمایهگذار در آنجا رشد کره و ریسک کمتری خواهد داشت. گزینه مناسب دیگر هم انتخاب سهام شرکتی است که سابقه پرداخت سود سهام دارد.
شرکتهایی که به طور منظم و بدون وقفه میزان سود سهام را افزایش می دهند، بیشتر مورد توجه تریدرهای بلند مدت قرار می گیرند. به طور کلی یک فرد موفق و با تجربه برای شانس موفقیت خود به عنوان یک کسب و کار به معامله نگاه می کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی تاریخچه ترید بپردازیم.
نگاهی به تاریخچه ترید
جالب است بدانید که تریدینگ فعالیتی است که که به قدمت انسان های اولیه باز می گردد. داد و ستد کالا بدون دریافت هیچ گونه پولی اولین شکل از ترید بوده است که در زمان های گذشته انجام شده است. در آن زمان ها در این نوع معاملات معمولاً مبادله مستقیم کالاها و خدمات انجام می شد. پس از گذشت مدت زمانی پول اختراع شد، در نتیجه با پیشرفت اقتصاد نوع دیگری از از معاملات شکل گرفت. در آن زمان ترید به شیوه دیگری با پرداخت پول قابل انجام شد. به تریدی که دو معامله گر در آن وجود داشته باشند، ترید دو جانبه و به تریدی که بیش از دو معامله گر در آن وجود داشته باشند، ترید چند جانبه گفته می شود.
به طور کلی ترید به دو شکل ترید داراییهای فیزیکی و ترید داراییهای مجازی تقسیمبندی میشود. به ترید دارایی های فیزیکی می توان به طلا و نقره سکه و … اشاره کر. ترید دارایی های مجازی سهام یا ارزهای دیجیتال هستند. یکی از پیشگامان معامله سهام در ایران، بورس اوراق بهادار است که به صورت الکترونیکی قابل انجام است. نکته قابل توجه این است که ترید دارایی های دیجیتال، مبادله و خرید و فروش ارزهای دیجیتال مانند اتریوم، ریپل، بیت کوین و … است. تبدیل ارز دیجیتال به ارز دیجیتال دیگر هم نوعی ترید دارایی های دیجیتالی به حساب می آید.
در حال حاضر نام معامله در بازارهای ارز دیجیتال بسیار شنیده می شود. ارز دیجیتال یک نوعی از ارز است که به حالت دیجیتالی و الکترونیکی موجود است. نیاز به هیچگونه واسطه در دنیای ارز دیجیتال نیست. توجه داشته باشید که برای انجام معاملات در ارزهای دیجیتال نیاز به مهارت و تحلیل قیمت ها است. قبل از شروع هرگونه معامله ای در ارز دیجیتال باید نسبت به این مهارت ها آگاهی داشته باشید. معامله در ارزهای دیجیتال هم مانند دیگر موارد به صورت سرمایه گذاری کوتاه مدت و یا بلند مدت و یا فروش لحظه ای قابل انجام است.
آشنایی با ویژگیهای ترید بین الملل
ترید بین المللی باعث می شود کشورها بتوانند بازارهای خود را را برای خدمات و یا محصولاتی که ممکن است در کشورشان دسترسی به آن نداشته باشند، گسترش دهد. در واقع همین موضوع باعث شده است تا یک مصرف کننده ایرانی بتواند حق انتخاب خودروی ایتالیایی و آلمانی را داشته باشد. در نتیجه معاملات بین المللی باعث می شود تا بازارها وارد رقابت های گسترده تر شوند و به این صورت محصولات باکیفیت تری به دست مصرف کنندگان برسد. در بازار بین المللی تغییرات می توان هر محصول را را پیدا کرد. از جمله محصولات می توان به مواد غذایی، قطعات یدکی، جواهرات، سهام و … اشاره کرد.
جالب است بدانید که در این نوع بازار حتی خدمات هم قابلیت معامله دارند. برای مثال مشاوره، بانکداری، خدمات حمل و نقل و … از جمله این خدمات هستند. زمانی که یک محصول به بازار جهانی فروخته می شود در واقع صادرات انجام می گیرد. زمانی که محصولی از بازار جهانی خریداری می شود به معنای واردات محصول است. نکته قابل توجه این است که ترید بین المللی این فرصت را به کشورها می دهد تا تا در یک اقتصاد جهانی مشارکت داشته باشند و موجب افزایش کارایی می شود. در این حالت فرصت سرمایه گذاری مستقیم خارجی هم فراهم می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی مزایا و معایب ترید کردن بپردازیم.
نگاهی به مزیتهای ترید کردن
هر شغلی دارای یکسری مزایا و معایب است، ترید کردن هم از این قضیه مستثنی نیست. به همین علت در ادامه به بررسی مزایا و معایب ترید کردن میپردازیم.
مزایای ترید کردن
- در این حالت تنوع زیادی برای انتخاب ترید فراهم است. یکی از بهترین راهکارها برای کسب بازده است.
- با حرف میزان سرمایه می توان معامله را شروع کرد
- نیاز به امکانات و یا ابزارهای خاصی برای انجام معامله نیست
- دارای پتانسیل سود بالایی هستند.
معایب ترید کردن
- به طور کلی ترید کردن دارای ریسک بالایی است.
- نتیجه معاملات هم غیر قابل پیش بینی است.
- برای ترید موفق نیاز به اطلاعات تجربه و آگاهی بسیار بالایی است که البته این کار نیاز به زمان زیادی دارد.
- در انجام ترید ممکن است شما بخشی از سرمایه و کل سرمایه خود را از دست بدهید.
شغل تریدری ارز دیجیتال به چه صورت است؟
این روزها شغل تریدری ارز دیجیتال مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است. افراد به دنبال علم و دانش و تجربه در مورد دنیای ارز دیجیتال هستند تا بتوانند با انجام معامله به صورت آنلاین سودهای خوبی بدست آورند. تریدر واقعی باید در مرحله اول هدف خود را از انجام معاملات و استراتژی های اصلی بداند. ارز دیجیتال نوعی سیستم پولی به حساب میآید که رمزنگاری شده و در بستر اینترنت معاملات آن انجام میشود. به طور کلی ارزهای دیجیتال را میتوان نوعی بازار نوظهور معرفی کرد که با ورود ارزهایی مانند بیت کوین و اتریوم مورد توجه افراد قرار گرفت. اطلاعات مرتبط با ارزهای دیجیتال و تراکنش هایی که بخشهایی که که در آن انجام میشود، تحت عنوان بلاک چین قرار دارد. در این بین ترید ارز دیجیتال هم به خرید و فروش ارزهای دیجیتال در بازه های زمانی مختلف می پردازد.
توجه داشته باشید که شخصی که به عنوان تریدر فعالیت خود را شروع می کند، حتماً باید اطلاعات جامع و کاملی از بازار کسب و کاری داشته باشد. برای انجام معاملات هم نیاز به هدف و استراتژی های صحیح است. تریدر باید تمامی این موارد را به خوبی در نظر بگیرد، تا در نهایت بتواند از معاملاتی خوب و قدرتمند داشته باشد.
عوامل تاثیر گذار بر ترید ارز دیجیتال
- زمانی که که از طرف دولت ها مخالفت هایی نسبت به فضای ارزهای دیجیتال افزایش پیدا می کند.
- زمانیکه از حملات هکری به بازارهای ارز دیجیتال ایجاد می شود
- موضوعات مرتبط در کنترل یا ممنوعیت ارزهای دیجیتال به واسطه دولت
در این مقاله سعی کرده ایم اطلاعاتی در مورد ترید کردن و تریدر به شما بدهیم. این روزها، ترید کردن تبدیل به یکی از مشاغل پرسود و البته با ریسک بالا شده است. حتماً شما هم افراد زیادی را می شناسید که در این حرفه مشغول به کار هستند. مهمترین موضوع این است که این افراد با تجربه بالا فعالیت خود را ادامه دهند. زیرا در غیر این صورت نه تنها نمی توان از بازارهای مالی سود بدست آورد، بلکه ممکن است حتی دچار ضرر و زیان هم بشوید. به همین علت توصیه می شود قبل از انجام شروع هرکاری به آموزش در مورد آن فعالیت بپردازید.